RSS Flöde

Lurig chokladkaka

200 g smör

200 g Marabou mörk chokladkaka

3 dl jordnötter

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 ägg

2 1/2 dl strösocker

3 Dajm , 2 krossas och strös ovanpå, 1 äter du upp själv i väntan på att kakan ska kalln någon gång

Ugn 200 grader. Smält smöret i en kastrull, lägg i sönderbruten choklad, rör om till den smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och jordnötter i en skål. Rör i smörchokladen i äggsmeten, rör i mjölblandningen däri. Häll ut i bakplåtspappersklädd liten långpanna ca 25 x 35 cm. Strö över den krossade dajmen. Grädda längst ned i ugnen ca 15 – 20 min. Ställs i kylen över natten, skäres i bitar. Här kommer det luriga med den här kakan: Den är förhållandevis omständig att göra, blir ovanligt mkt disk och kan sedan inte ätas direkt. En fördel dock –  det blir en stor kaka, såååå god att det är lätt att sätta i sig halva redan innan den kallnat, innehåller mycket nyttigheter för oss ständiga GI-bantare, mörk choklad, smör och jordnötter o så mkt som vi stickar o bränner kalorier är det lika bra att baka två på en gång så det även räcker till stickvännerna som kan behöva få i sig lite nyttig energi.

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Ett svar »

  1. Å, den var goood…..

    Tack för ett trevligt stickcafé….

    Fin blogg…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: