RSS Flöde

Mörk chokladkaka

Allt som oftast hör vi rapporter om den nyttiga mörka chokladen. Nyttigt för hjärtat, för hjärnan, för välbefinnandet… Alltså, här är receptet på en sådan där nyttighet. Dessutom enkel, få ingredienser, lite disk, ger dig mer sticktid…

175 g smör

250 g mörk choklad ( ta  Marabou mörka 200g chokladkaka + lite till)

3 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dubbeljapp

Smält smöret, blanda i den sönderbrutna chokladen, rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör i smörchokladen samt mjölet. Häll i en smord form med löstagbar kant. Hacka dajmen i småbitar, tryck ned i smeten. Grädda i ca 30 min i 175 grader. Låtsas att du måste passa kakan och sätt dig nära ugnen och sticka i 30 min, du gör av med lite energi och kan sedan äta flera bitar av den nyttiga chokladkakan.

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: