RSS Flöde

Lingonkaka med kallrörd vaniljsås ***

Veckans kaka bakar ni under tiden tvättmaskinen sköter tovningen av era nystickade vantar och ni tröttnat på att sitta framför maskinen för att titta på. Hur kul det än är kan ni lägga tiden på den här uppfriskande och nyttiga lilla godbiten som är betydligt godare än den verkar, sprängfylld som den är med C-vitaminer och nyttiga antioxidanter…:

Pajdeg

150 g smör

3 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

Fyllning

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl crème fraiche

250 g djupfrysta lingon

1 tsk kanel

Smält smöret, blanda med övriga ingredienser till pajdegen. Tryck ut i liten långpanna eller rund pajform. Rör ihop ägg, socker, creme fraiche, lingon och kanel, häll i pajskalet. Grädda i 225 grader längst ned i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, gärna kallna helt, det ni inte omedelbart äter upp förvaras i kylskåpet. Servera med den här enkla och lättgjorda vaniljsåsen (som också kan frysas och sedan ätas som glass om det skulle bli något över): 3 äggulor, 3 mska socker, 1 msk vaniljsocker, 3 dl grädde. Vispa äggulor och socker, vispa grädde och vaniljsocker, blanda med äggvispet. Eller dubbla receptet på en gång, går som sagt utmärkt att frysa och kan ätas till det mesta i efterrättsväg

 

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: