RSS Flöde

Rödbetskaka

Turligt nog fann jag lite rödbetor i kökslandet, utmärkta till den här nyttiga kakan som förutom rödbetor innehåller både muskot, kanel och solroskärnor. Ni har säkert varit ordentliga och tagit upp betorna för länge sedan som man ska och kan då köpa ngr rödbetor i närmaste livsmedelsaffär och sätta igång baket enligt följande:

4 dl vetemjöl

3 1/2 dl socker

1/2 tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 msk kanel

1 tsk mald/riven muskotnöt

3 dl raps eller solrosolja

3 ägg

2 – 3 rivna rödbetor (OBS ska vara råa.Skala dem innan ni river dem)

2 – 3 dl rostade solroskärnor eller nötter

Glasyr: 200 g Philadelphiaost, 3 dl florsocker, 1 påse saffran.

Smörj en rund pajform med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser. Rör i olja och ägg, rödbetsriv och solroskärnor/nötter. Slå i formen, baka i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna något i formen, stjälp sedan upp den och låt den kallna på galler under formen. Blanda glasyren med elvisp, bred över kakan, lättäten. Kan förvaras i kylskåp i flera dagar om det blir något över, själv har jag aldrig lyckats få en endaste bit kvar.

 

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: