RSS Flöde

Nyttig Havrekaka

Snabbt och enkelt övningsbakar ni den här goda havrekakan med ingefärssmak och  har den sedan som en favorit bland julkakorna (ni måste förstås baka en ny plåt till jul, den här kakan försvinner snabbt). Havre,  Avena sativa på latin, är rik på fibrer och ingefära, Zingiber officinale är rena hälsokuren, synnerligen nyttig för digestionen. Kakan ska skäras i lagom stora bitar men det är klart att om ni gör en jättekaka av hela plåten och äter som en kaka, är det bra att ingefäran befrämjar matsmältningen. Eftersom kakan rörs ihop i en stor gryta blir det nästan ingen disk heller och varför är det bra? Mer tid att sticka förstås!

1 l havregryn

5 dl vetemjöl

1 dl ljus sirap

5 dl socker

2 ägg

250 g smör

1 msk bakpulver

1 msk ingefära

Smält smöret i en stor gryta, rör ned resterande ingredienser. Tryck ut på bakplåtspappersklädd långpanna, baka i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 – 25 min. Låt svalna något, skär i 2 – 20 bitar beroende på hur många du vill dela den med.

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: