RSS Flöde

Chokladkaka med kaffeglasyr

Den här snabba och enkla kakan rör du ihop under tiden du funderar på vilken kantfärg dina nästa tovade vantar ska ha…

200g smör

3 dl socker

2 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 krm salt

4 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1 kg clementiner

Smält smöret i en ganska stor kastrull, låt svalna lite och rör ned ingredienserna i ovanstående ordning. Häll smeten i en smord springform, grädda mitt i ugnen i ca 18 – 20 min i 175 grader. Gör under tiden glasyren: Smält 50 g smör, blanda med 1 msk kakao, 1 msk vaniljsocker, 3 dl florsocker och 3 msk starkt kaffe. Bred över kakan då den svalnat lite, ställ kallt i kylen. Clementinerna skalar du och äter själv lite då och då. C-vitaminbehovet så här års är stort, du behöver massor eftersom du gör av med mycket energi när du stickar.

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Ett svar »

  1. Ser fram emot nästa stickcafé… Kram

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: