RSS Flöde

Onyttig chokladkaka med citronsmak

Receptet till veckans goding fick jag av en kund, hjärtligt tack för det! Fick baka två kakor då jag var dum nog att smaka på den första och den var så god att halva kakan bara försvann, vart nu den tog vägen?

3 ägg                                                                 Ugn 175 grader

2 dl socker

100 g smör

150 g mörk choklad (Marabou 200g-kaka)

1/2 dl kakao

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Glasyr

150 g smör

1 dl ljus sirap

1 msk vetemjöl

2 dl kokosflingor

1 1/2 citron, rivet skal

Vispa ägg och socker pösigt, smält smör i en kastrull, lägg i den sönderbrutna chokladen, rör om till chokladen smält. Rör ned chokladsmöret i äggvispet, rör i resterande ingredienser. Slå ut på bakplåtspappersklädd form ca 25 x 35 cm . Grädda mitt i ugnen 15 – 20 min. Ta ut kakan, höj värmen till 200 – 225 grader. Gör under tiden glasyren: Lägg ingredienserna i en kastrull, värm under omrörning tills smöret smält. Bred glasyren över kakan och grädda tills glasyren fått lite färg, ca 5 – 10 min. Låt kakan svalna, skär i bitar, räcker till ca 15 bitar, eller som vanligt –  en enda stor till dig själv. Passar utmärkt att äta under tiden du stickar te x vantar, sockar, tröjor, sjalar eller kort sagt – den passar till varenda stickning.

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Ett svar »

  1. Ja, den var försvinnande god…;-) Du kan snart ge ut ”Stickcaféets godaste kakor”!
    Kram, Lena H.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: