RSS Flöde

Goda chokladrutor *****

Det här är en riktig godin som  turligt nog lagas på långpanna, snabbt, enkelt och mycket… (räcker med att på sin höjd bjuda bort halva för att  njuta resten själv, eller varför inte, bara ge bort kantbitarna och för en gång skull äntligen få en riktigt läckerbit att frossa i samtidigt som stickorna går som lärkvingar…)

4 ägg                                               Ugn: 200 grader

6 dl socker

150 g mjukt smör

5 msk kakao

1 msk vaniljsocker

2 krm salt

3 dl vetemjöl

Glasyr

150 g flagad manddel

2 dl socker

1 dl ljus sirap

1 1/2 dl grädde

75 g smör

Vispa ägg och socker pösigt, vispa ned det mjuka smöret i klickar ( micra smöret 10 – 15 sek om det är alltför hårt). Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Bred ut på bakplåtspappersklädd långpanna, grädda  mitt i ugnen ca 15 – 18 min. Blanda glasyren i en kastrull, sjud på svag värme i 5 – 10 min. Bred över kakan då den kommer ut från ugnen, grädda ytterligare i ca 10 min eller till glasyren blivit gyllenbrun. Ska du skära kakan i många bitar låter du den kallna först, annars är det bara att hugga in så snart den svalnat till ättemperatur. Går bra att ersätta mandeln i glasyren med t ex kokos eller solrosfrön och nötter. Blir snudd på hälsokaka….

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Ett svar »

  1. Härliga kakor, har skrivit ut receptet nu. Syns på Cafét imorgon torsdag. Kram Titti

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: