RSS Flöde

Tryffelinbakade jordgubbsgrottor

Postat den
Tryffelinbakade jordgubbsgrottor

Tvillingarna Flora och Ceres älskade jordgubbar. Längst in i frysen hittade de ett paket bär som gömts undan för att användas  till påsktårtan. De åt genast upp det mesta av bären(väl medvetna om att det var förbjuden frukt) men sparade lite till de tryffelinbakade jordgubbsgrottor de ville  frossa i:

Kakdeg: 200 g rumsvarmt smör, 4,5 dl mjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, en nypa salt.  Blanda ihop alla ingredienser, rulla till ca 30 små bollar, lägg i pappersformar, gör en fördjupning i varje kaka. Sylt:2 dl frysta jordgubbar, 5 msk socker. Koka ihop socker och bär, mixa till en slät massa. Chokladtryffel: 3/4 dl grädde, 200 g vit choklad. Koka upp grädden, dra grytan från värmen,  lägg i den sönderhackade chokladen, rör om till en slät smet.

Fyll kakgroparna med jordgubbsylt, grädda i 200 grader i ca 12 – 14 min. Låt svalna lite, skeda över den ljumma chokladtryffeln. Ställ kallt i kylskåp.

Tvillingarna smakade på kakorna redan innan de svalnat och hokus pokus så var kakorna slut…. De tittade förvånat på varandra och undrade om kakorna, om möjligt, skulle varit,  ännu godare om de varit kalla…. De beslöt att grädda en ny plåt för att prova.

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Ett svar »

  1. Tack
    för den goda kakan som bjöds på Tisdagens stickcafé.
    Min svarta fluff är snart klar.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: