RSS Flöde

Nöt- och mandelkaka

Postat den

Den här kakan bakade tvillingarna Flora och Ceres, en enda stor kaka i en pajform med löstagbar botten.

Deg till pajformen : 2 1/2 dl mjöl, 4 msk strösocker, 100 g rumstempererat smör. Blanda snabbt samman ingredienserna, tryck ut i en pajform, ställ kallt i kylen under tiden som resten av kakan rörs ihop.

Fyllning: 300 g mandelmassa, 100 g rumstempererat smör, 3 ägg, rivet skal från en citron, 2 dl nötter, mandlar, solrosfrön.. ta vad du har hemma.

Riv mandelmassan, blanda med smöret, rör i äggen, ett i taget, blanda i citronskalet, rör ned nötter och mandlar som först kan hackas Lägg fyllningen i pajskalet, grädda i 175 grader längst ned i ugnen i ca 35 min. Ta ut, låt svalan, garnera t ex med 1 1/2 dl florsocker som rörs ihop med 2 msk hallonsylt. Eller blanda florsockret med citronsaft. Ställ kallt i kylskåp. Godast om den får kallna men kan givetvis ätas så snart den nått ättemperatur. Flora och Ceres hann inte ens breda på hallonen, garneringen åt de upp direkt och tyckte sedan inte det var någon idé att spara kakan, tugg tugg så var den slut! Mätta och nöjda beslöt de sig för att baka en till så snart de fått ihop de rätta ingredienserna.

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: