RSS Flöde

Chokladkolapaj

Postat den
Chokladkolapaj

Tvillingarna, som längtade efter något sött och gott smög sig fram till frysen och rotade runt bland hyllorna. De hittade den sista burken röda vinbär från förra sommaren. Överlycklig åt lilla Ceres omedelbart upp det mesta av bären utan att märka hur sura de var,  medan Flora sansade sig och föreslog att de istället skulle baka en kaka: 

100 g smör, 1 dl strösocker, 2 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl. Smält smöret i en gryta, rör i resterande ingredienser, tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, grädda i 200 grader i ca 10 min. Gör fyllningen under tiden: 1 1/2 dl vispgrädde, 50 g smör, 1 1/2 dl sirap, 200 g Marabou mörk chokladkaka, 1 – 2 dl röda vinbär eller lingon. Koka upp grädde, smör och sirap, låt sjuda på svag värme i ca 10 min. Dra från värmen, rör i sönderbruten choklad, rör till en jämn smet. Slå i det förgräddade pajskalet, sprid ut vinbär/lingon över kakan, ställ kallt i kylen till kakan stelnat, tar 4 – 5 tim.

Kakan hade knappt svalnat innan den var slut, tvillingarna tittade förvånat på varandra och kom på att de glömt vispa grädden som skulle serverats till. Nöjda och glada vispade de 3 dl grädde med ngr msk socker och lite vaniljsocker. De åt  upp allt och började sedan bråka om vem som skulle få slicka ur skålen då Flora halkade ner i  bunken och snabbt satte i sig de sista gräddresterna. Nu var de äntligen, för tillfället mätta men började genast planera nästa kakbak….

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: