RSS Flöde

Postat den

Tvillingarna Flora och Ceres var som vanligt på jakt efter sötsaker. De hade letat igenom hela frysen utan att finna vare sig glass eller bär. De fortsatte sitt sökande genom att krypa ned i baklådan där de hittade socker, mjöl, en stor chokladkaka, jordnötter och fyra Dajm. De hann knappt slita av pappret på Dajmen innan de knaprat i sig var sin! Nu fick de lust att baka av resterande ingredienser och satte igång: 200 g smör, 200 g Marabou mörk chokladkaka, 3 dl torrostade jordnötter, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 4 ägg, 2 dl strösocker. Ovanpå – smula över 2 Dajm.

Smält smöret, bryt chokladen i bitar, lägg i chokladen, rör till jämn smet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och jordnötter. Rör ned smörchokladen i äggvispet, därefter mjölblandningen. Häll ut i bakplåtspappersklädd form ca 25 x 35 cm, strö de sönderbrutna Dajmarna över.  Baka  i 200 grader på nedersta falsen i ca 15 min. Ställ kakan ett dygn i kylen, skär i bitar.

När kakan togs ut ur ugnen brände sig Flora  då hon genast bet i kakan. Tvillingarna lät den svalan lite men kunde sedan inte motstå frestelsen utan åt genast  upp alltihop. Åååå så gott det var! De beslöt sig för att genast baka en ny och ångrade att de ätit upp de två  Dajmarna i förväg.  De hittade mer ingredienser, bakade en kaka till och gömde den sedan  i kylskåpet för att låta den stå ett dygn och om möjligt bli ännu godare! Övermätta ramlade de i säng, sov de utmattades rättfärdiga sömn och drömde om den goda kakan som väntade i kylen…

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: