RSS Flöde

Hönorna snurrar till det

Postat den

Hönorna såg verkligen fram emot sommarvistet på Öland. De hade läst allt om Skäftekärr; järnåldersbyn, thujaskogen och inte minst om de stora valnötsträden som växte i parken där de skulle bo. De kacklade förnöjt när de tänkte på alla valnötter de skulle hacka i sig framåt höstkanten. För att inte tala om alla goda kakor de skulle äta hos Café och Restaurang Svea. De hade t o m stick-virkat en ny väska där de packade alla sina saker inför resan. Nu var de redo!

ca 3 grå och  5 svarta nystan Viking Naturgarn 50 m/50 g Virknål 8, stickor 8

Virka 5 lm med svart, slut till en ring.Varv 1: Virka 10 fasta maskor(fm) runt ringen. Varv 2: virka 2 fm i varje m = 20 m

Varv 3: *svart färg – 1 fm, 1 fm. Byt färg till grått, 1fm, 1fm.* Upprepa * – * varvet ut, du har 5 grupper av var färg med 2 m      Varv 4: *svart:1 fm, 2 fm i nästa m. Grå: 1 fm, 2 fm i nästa m*. Upprepa * – * varvet ut. Alla fm virkas i bakre maskbågen. Fortsätt öka på detta sätt till du fått tillräckligt stor rundel. Gör en till. Sticka ett band av 10 rm till en längd som räcker till 3/4 av rundeln  (botten och sidor)(vill du ha bredare botten lägger du upp t ex 14 m istället), fortsätt sticka bandet till axelband, ca 1 m till när du gjort tillräckligt långt för att täcka själva rundlarna. Sy fast rundlarna vid bandet. Tova i maskin, 60 grader fintvätt eller 40 grader kulörtvätt beroende på vilken maskin du har.

I sommar visar hönorna gärna sin praktiska resväska i Ekoparksbutiken i Skäftekärr på Norra Öland

 

 

 

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

»

 1. De är verkligen påhittiga de där hönorna! Ser fram emot att hälsa på dem på Öland… Ser att de har lyckats bra med basilika-odlingen också – min är inte så frodig!
  Kram, Lena H.

  Svara
  • Oj oj oj vilket kacklande det blev i hönsgården! Hönorna vet inte till sig av glädje när de hörde att de ska få besök på Öland. Välkomna, välkomna skrockar de förtjust….

   Svara
 2. Louise Lindblad

  Hej
  Tur att det finns läckra hönor som snurrar till en en så läcker väska!
  Det blir nog ull stickning i sommar! Lycka till i Skäftekärr.
  Svejs Louise

  Svara
  • Ja, hönorna snurrade till det ordentligt men tyckte det var så roligt att de redan börjat på en ny! Vilken färg kan det vara då? Hmmm, verkar som om de satt igång med en grön väska….

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: