RSS Flöde

Hönornas farväl

Hönorna var både glada och sorgsna. Glada för att de skulle resa hem och börja på mängder av nya höststick, sorgsna för att de skulle lämna Öland där de trivts så bra. Inför hemresan kom de vänliga och snälla ölänningarna och tog farväl. De hade med sig massor av presenter för att pigga upp hönorna.

Birgit från Gudesjö, som varje vecka hela sommaren hade bakat nya och synnerligen goda kakor till hönsen, kom med en stor flaska svarta vinbärssaft! Hönorna älskade svarta vinbärssaft och smakade bums på var sitt litet glas. De beslöt att spara resten för att ha i vinter och minnas det kära Öland när de satt framför brasan och stickade.

Så kom den alltid lika glada och vänliga Monica från Byrum med massor av olika påsar med the. Ååå vad glada hönorna blev! De kacklade i näbben på varandra, flaxade med vingarna och bryggde genast en stor kanna the som de sippade på, samtidigt som de knaprade lite på chokladen de också fått. Ja, de hade fått mycket choklad av olika kunder, hmm, det hade snabbt spritt sig att de var riktiga gottegrisar….

De tog farväl av de nya vännerna Linde och Rö, smågrisarna som också skulle flytta hem till sig. Liksom de vackra och alltid lika lugna Gutefåren. Fåren såg redan nu fram emot nästa sommar då de skulle ses igen!

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

»

 1. Förstår att hönorna har haft det skönt på Öland men nu är det dags att komma hem till st’an! Ni är alla sååå välkomna tillbaka igen – åh vad vi ska sticka i höst! Kramar, Lena H.

  Svara
 2. Välkommen tillbaka till Kalmar, härligt nu blir det snart härliga stickcafé igen.
  Kramar Titti

  Svara
 3. Välkommen tillbaka till fastlandet. Vi har saknat dig. Hoppas att du startar upp med dina trevliga stickcafeér igen. Ser verkligen fram emot att komma till mysbutiken igen. Kram Marie Persson

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: