RSS Flöde

Nyttig havrekaka med choklad och mandel

Goda och nyttiga kakor som tar ngr minuter extra att knåda ihop då både mandel och choklad ska hackas. Men det löser vi snabbt genom att stöta mandeln i marmormorteln (som bara används vid bakning) där också chokladen mortlas sönder med några kraftiga stötar (bra sätt att hålla armmusklerna i trim).

75 g smör

1 1/2 dl socker

1 ägg

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn

1/2 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl hackad mandel

100 g hackad  mörk Marabou choklad

Blanda ihop alla ingredienser, rulla kulor 15 – 20 st, lägg på bakplåtspappersklädd plåt, platta till dem lite ( ca 9 på varje plåt, kakorna flyter ut) grädda i mitten av ugnen  i 200 grader i ca 10 min.  Ska  ni bjuda på kakorna  –  smaka inte på någon, då slukar ni bums allihop och får göra nya. Men det går utmärkt att dubbla satsen på en gång och  rädda  dem till frysen så fort de svalnat. Men oj så goda de var även djupfrysta! Är det farligt att äta en burk djupfrysta kakor? Nej, så fyllda av nyttigheter som de här kakorna är – havregryn, mandel och choklad, är det säkert rena hälsobomben…

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: