RSS Flöde

Kladdig men god chokladkaka

Den här kakan är både snabblagad och lättäten. Bakad i långpanna skärs den i två halvor där ena halvan styckas upp i 12 bitar och andra halvan går direkt i gapet på dig själv (eftersom du behöver snabb näring för att orka med alla stickade julklappar som det nu är hög tid att börja med)

125 g smör

200 g ljus choklad

4 ägg

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl mandel, hackas

Smält smöret, bryt chokladen i bitar, rör i och låt smälta ihop med smöret. Vispa ägg och socker pösigt, rör ned de torra ingredienserna + den hackade mandeln, rör i smörchokladen. Slå ut på liten  bakplåtspappersklädd långpanna, grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 – 30 min. Serveras med två burkar Kesella Hallon, där du tar en burk kesella till din bit och låter ev gäster dela på den andra burken till sina små små kakbitar.

Det där var första kakan. Frossa i den samtidigt som du förbereder kaka II. I kaka II byts den ljusa chokladen ut mot 200 g vit choklad, för övrigt följs receptet.  Den ljusa kakan kan gärna strösslas med en påse flagad mandel. Skärs upp som den första kakan. Behövs inte någon hallonkesella till, går hur lätt som helst att äta ändå…

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Ett svar »

  1. Denna kaka fick jag smaka himmelsk god / Titti

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: