RSS Flöde

Mjukseg chokladruta

En snabbgjord och lättäten chokladruta som slinker ned fortare än du hinner tugga… Kan delas i bitar om du vill bjuda på den här lilla godingen.

Mjukseg chokladruta
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
1 dl flagad mandel att strö över kakan
Smält smöret i en kastrull, dra kastrullen från värmen, rör ned resterande ingredienser. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, strö över den flagade mandeln, grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12 – 15 min (beroende på ugn). Dra kakan med papper ur formen, låt svalna på galler. Om du ska äta hela kakan själv behöver du inte dela den, annars skärs den i bitar då den svalnat. Kan bli 4 – 12 bitar…

Ariadne- Garn & Kuriosa Okegatan 10 392 45 Kalmar Tel: 0733 12 39 64

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

»

  1. Det lät ju gott, ska prova, tack för receptet.

    Svara
  2. Åh, vad jag saknar dessa ljuvliga bakverk!!!

    Svara
    • Kära Du, det låg fem kakor och väntade på Dig i flera timmar. Vad hände? Plötsligt hade hönorna fullt med kaksmulor runt näbbarna och Elisabet kunde knappt prata så mycket kakor hade hon proppat in. Tja, vad ska vi tro….

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: