RSS Flöde

Knäckig äppelkaka

Hm, den här pajkakan blev riktigt god, (även om botten blev stenhård)och troligen ganska nyttig med både havregryn och äpplen…
Pajdeg
125 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1 dl socker

Fyllning
4 äpplen
100 g smör
2 msk mjöl
1 1/2 dl socker
2 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl kokos
Mandelspån el solrosfrön att strö över
Knåda ihops pajdegen, tryck ut i form med löstagbar botten, förgrädda i ca 10 min i 200 grader i mitten av ugnen. Smält smöret till fyllningen, rör ned resterande ingredienser i smöret, sjud 3 – 5 min så fyllningen tjocknar. Skala och skiva äpplena och lägg dem i det förgräddade pajskalet, slå över fyllningen. Strö över solroskärnor, mandelspån eller vad du har hemma, grädda i 20 – 25 min i 200 grader. Om du kan, låt svalna innan du slukar kakan, annars går det förstås som vanligt bra att äta den nästan direkt. Är god även kylskåpskall, går troligen att äta i flera dagar om det blir något över (här blir det inte en endaste smula kvar, vet inte vem det är som slukar kakorna fortare än de kommer ur ugnen. Ja, vem kan det vara?…)

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

»

  1. Oj oj så god denna paj var.
    Du lyckas med allt du gör💐

    Svara
  2. Den måste jag ju prova den lät oroande god.
    Ha en bra dag

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: