RSS Flöde

Lingonkaka

Veckans kaka – eller var det förra veckans? är en nyttig liten sak, sprängfylld med C-vitaminer, lättäten, nästan inget tuggmotstånd alls.
Kaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 – 5 dl lingon (direkt ur frysen)
1 dl kokt vatten
Fyllning
100 g smör
1 dl grädde
3 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader, smörj en pajform med löstagbar botten. Vispa ägg och socker pösigt,rör ned mjölet blandat med bakpulver och lingon.Slutligen rörs det kokta vattnet i smeten som sedan slås i formen och gräddas i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Ta ut, låt svalna lite, ta ur kakan ur formen,låt kallna helt, dela i två bottnar.
Fyllning
Smält smöret, blanda i grädde och vaniljsocker, koka i ca 2 min under omrörning. låt svalna, bred/häll ut över bottnarna, lägg ihop kakan. Men oj så gott det här blev! Kan det verkligen vara nyttigt?

Annonser

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: