Veckans kaka är en riktig goding, fylld med vitaminer och andra nyttigheter. Behövs sannerligen nu när höstrusket sätter in och alla krafter behövs till olika stickprojekt…
Hallonkaka
En bit eller 10 – 15 små smakbitar
Botten
100 g smör
2½ – 3 dl mjöl
1½ dl socker
½ tsk bakpulver
Fyllning I
300 g Philadelphiaost
250 g osockrade hallon (djupfrysta)
3 ägg
1½ dl socker
Fyllning II
2,5 dl creme fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Botten
Smält smöret i en kastrull, blanda i resterande ingredienser till botten, tryck ut degen i rund, smord pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5 – 10 min.
Fyllning I
Blanda ihop fyllning I,gärna med el-visp, hallonen ska vara lätt tinade, slå i det förgräddade pajskalet, grädda i nedre delen av ugnen i 25 – 30 min.
Fyllning II
Vispa ihop ingredienserna till fyllning II, bred över den nygräddade kakan, skjuts in i ugnen igen i ytterligare ca 5 min.
Ta ut ur ugnen, kakan kan sättas in i kylskåpet för att kallna och stå där tills nästa gång du öppnar kylskåpsdörren ( 5 min senare?) Tja, ät så mycket du orkar, inget att spara på och som sagt, C-vitaminer behövs verkligen så här års…
Tackar
Den var toppen idag.
Halsduken går snabbt framåt.
Kram Titti
Så gott det låter! 🙂
Hjärtligt Tack för recept!!! ❤
Med vänlig hälsning / Ingrid
Bra. En ny goding att plåga Torsås-tanterna med. De är rädda för att gå upp i vikt men det är väl ingen risk att de gör av hallon?
Tack för ett bra recept!! Det ska jag bjuda på nästa gång det är stickcafe på Grästorps museum!/ ANNELIE THELL