RSS Flöde

Julkaka

Så här inför julen med alla dess ofärdiga stickprojekt är den här kakan synnerligen lämplig – går snabbt att röra ihop, snabbt att baka och ännu snabbare att äta upp (så det blir tid och ork över till julklappsstickningen)

Julkaka
100 g smör
1/2 g saffran (1 paket)
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull, dra från värmen, rör i saffran och itubruten choklad. Rör till en jämn smet. Blanda ägg och socker i en skål, rör i smörchokladblandningen, blanda i mjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, grädda ca 20 min mitt i ugnen i 175 grader. Låt kallna eller åtminsstone svalna. Skär i bitar, blir ännu godare om t ex Arlas Kesella med hallonsmak serveras till, eller bara hallongrädde smaksatt med vanilj, men går också utmärkt att sluka som den är…

Om ariadnegarn

Ariadne Garn & Kuriosa i Kalmar På bloggen kommer information om nya garnsorter och framtida stickcaféer komma upp

»

  1. Låter som en fantastiskt god kaka. Den måste bakas!

    Svara
  2. Tack för receptet – låter helt otroligt gott! 🙂
    Kram, Lena H.

    Svara
    • Ja den slinker ner tämligen lätt, plötsligt är den slut utan att man ens märkt det… Bäst att ha händerna upptagna med en stickning, men tja, med en gnutta simultankapacitet går det att stoppa i sig alla bitar ändå hälsar en som vet!!!

      Svara
  3. 👍kakan blev jättegod o allt gick åt snabbt Kram Titti

    Svara
  4. Nu är jag på gång med kakan! Vet ju redan att den är supergod!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: